Киномания

Киномания е фестивал, който показва най-значимите филми от цял свят, които не са излъчвани на българския екран. Стратегията на кампанията беше да представим всички филмови школи, които присъстват в програмата и да привлечем любителите на всяка от тях.

Серията от визии представя програмата на фестивала по школи – британско, френско, американско и т.н. Постерите са забавно предизвикателство, което използва емблематични предмети, елементи и личности, характерни за съответната филмова школа. Цветовете са едновременно и инфографики, които дават допълнителна информация за филмите – брой комедии, драми, анимации и други в съответната група.

Телевизионните клипове са 4 интерпретации на една и съща случка, всяка заснета и разказана в духа на съответната школа. За да бъдат наиситина уникални, случките са заснети от различен режисьор и снимачен екип.

В Интернет facebook игра успя да увеличи приятелите на Киномания, но и да предизвика истински дискусии за кино, режисьори и изкуство. Там попитахме потребителите фенове на коя школа са, с което заявиха и в томбола за билети за какви филми искат да участват. На финала, самите тегления също се превърнаха в кино – буквално собственоръчно заснето в стилистиката на предпочитанията, показани от потребителите.