25 юни 2021

Никола

Дойде време да ви запознаем с едно от новите попълнения в редиците ни. Представяме ви Никола – digital designer в DMK!

Още от детските си години, Никола намира начини да изразява себе си чрез изкуството. В училище обаче спира на пауза, за да се отдаде на математиката. Озовава се в Софийската математическа гимназия, където точната наука му идва в повече и преоткрива старата си страст – рисуването. Така се решава да следва графичен дизайн в НБУ. Не просто защото визуалната комуникация винаги му е била слабост, а защото комбинира две от любимите му неща – цифри и цветове. Благодарение на тези интереси и таланта си, се озовава в екипа на Direct Media Kres.

Има различни хобита, като повечето са обвързани с изкуство под една или друга форма. Като започнем от рисуване и аналогова фотография и стигнем до авангардна експериментална музика. Не се ограничава само до слушането ѝ, ами събира плочи и касети с тракове, които иначе няма къде другаде да се чуят. Обикаля различни събития и фестивали в Европа, като не винаги е гост – понякога е доброволец и помага в организацията.

През последните години, благодарение на седенето вкъщи заради пандемията, открива и ново хоби – вегетарианската кухня. Успява да вдигне нивото на кулинарните си умения от най-обикновен сандвич, до засукани манджи достойни за поне две-три звезди Мишлен.

Никола винаги намира нещо интересно, което да покаже. Винаги успява да ни усмихне, зарадва, учуди, впечатли, а понякога даже и да ни стресне.